Waarom zPOD

Mantelzorgwoning

De zPod is een concept voor een modulaire mantelzorgwoning, een woning bij een bestaande woning zodat zijn bewoner dichtbij naasten kan blijven wonen voor direct contact en zorg, en tegelijk zeker zelfstandig leven kan blijven hebben.

De woning is ook bedoeld voor ouderen die minder zelfstandig zijn maar wel op eigen erf willen blijven wonen (somatisch, dementerend, en minder redzaam). Hulpbehoevend maar met de behoefte om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen dichtbij naasten.

Mobiel en zelfstandig

De zPod is een ‘mobiel’ inpasbare zelfstandige woning. Mobiel voor transport, inpasbaar voor in een bestaande open ruimte bij een bestaande woning, een tuin, boomgaard, of braakliggend terrein. De woning moet een aanvulling zijn op de bestaande woning, maar vooral een verrijking voor de en de ouderen in staat stellen met een zekere mate van zelfstandigheid een waardig leven te kunnen hebben. De woning kan een refuge zijn voor de bewoners EN zijn partner/familie. Een ‘vakantie woning; op eigen erf!

Positief

De woning moet zelfstandigheid bevorderen, als fitness voor de geest en lichaam. Zelfredzaamheid, met kwaliteit van leven en eigenwaarde. Doordat de woning compact, en direct bij helpende naasten is, zal de bewoner ontlast worden en zich meer kunnen gaan richten op wat nog belangrijk is om te doen. Waardoor rust en energie vrijkomt om zich te richten op de essentiële en zelfstandige taken en bezigheden. De woning moet stimuleren, en een positief gevoel geven zodat zijn bewoner(s) nog zo lang mogelijk kan kan genieten in deze levensfase.

Breed inzetbaar

Belangrijk is de mate van onderscheid in verschillende mobiliteit (lopend / rollend / in bed), geestesgesteldheid en de combinaties hiervan. De woning kan aanpasbaar zijn of uitgaan van het zwaarste geval. Bij de zPod wordt uitgegaan van een zorgklasse <6.

Buitenleven

Uitgangspunt is het wonen in een tuin, het omgeven zijn door groen, een moestuin om in te kunnen werken. Het terras / veranda zorgt voor optimaal en beschut kunnen genieten van de natuur. Het dakoverstek geeft de buitenruimte beschutting en de woning een beter binnenklimaat. Door de schuifpuien kan het bed kan bij goed weer naar buiten gerold worden.

De woning kent geen varianten, is eenduidig en overtuigend. Extra elementen en accessoires als zonnepanelen, extra hulpmiddelen als tilliften, brancarddouche zijn optioneel mogelijk.

Logo ZPOD

is een initiatief van
VanDerOord Projects BV

in samenwerking met
Fact Architects

 

Projecten

Laatste Tweets

Twitter response: "Invalid or expired token."

Contact

T: +31 6 5123 5997

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.